Helma van Gerven - dorpsondersteuner en bestuurslid Dorpsraad Westerhoven

Ik ben Helma van Gerven en sinds juni 2016 werkzaam als dorpsondersteuner in Westerhoven. Als dorpsondersteuner ben ik een informatie en aanspreekpunt.

We zien dat inwoners vaak moeite hebben met het formuleren van een goede en concrete zorg- of hulpvraag. Dit geld eigenlijk voor iedereen. Ik zeg altijd dat ik dorpsondersteuner ben voor de inwoners van Westerhoven van 0 tot 99 jaar.

Er zijn veel formele en informele zorgaanbieders, maar waar vindt je de juiste persoon die je kan helpen met je zorgvraag? Dat is een van de taken waarmee ik me bezighoud. Ook ben ik nauw betrokken bij Wij Westerhoven. Ik ben aanspreekpunt voor de verschillende groepen waaronder jeugd en zorg. Wat het mooie hieraan is, is dat ik met de inwoners rond de tafel zit voor de nieuwe ideeën. Het draagvlak wordt gecreëerd van onderuit, de vraag is vanuit het dorp. Initiatieven die bijdragen aan (nieuwe) sociale contacten en leefbaarheid. Zo wordt er gekeken naar het inrichten van de zorg in Westerhoven in de toekomst. De wens wordt geuit dat men in Westerhoven kan blijven wonen als men hulpbehoevend is. Een plan hiervoor wordt nu uitgewerkt door een enthousiaste groep vrijwilligers. Nu nog te vroeg om erover uit te wijden, maar ik ben ervan overtuigd dat ik samen met de werkgroep hier een prachtig plan van kan maken zodat we ook op dit vlak kunnen laten zien waar Westerhoven goed in is. Wat ik verder probeer te bewerkstelligen is dat de inwoners elkaar weten te vinden en dat we d.m.v. van vrijwilligers de mensen die bijvoorbeeld eenzaamheid ervaren een stukje aandacht kunnen geven. Hoe fijn is het om een lach op het gezicht van iemand te toveren door een kopje koffie te gaan drinken, of een rondje te gaan wandelen.

Mocht u vragen, ideeën en/of opmerkingen hebben hoor ik het graag:

Ik ben bereikbaar via: telefoonnummer: 06-52765150 of via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JSN Air 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework