Word ook ZAPper

We maakten eerder al melding van de app Helemaal Groen, en willen graag ook nog even jullie aandacht vestigen op het zwerfafvalproject vanuit de gemeente Bergeijk voor ZwerfAfvalPakkers, ofwel ZAPpers.

ZwerfAfvalPakkers

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAP-vrijwilligers zijn inwoners van de gemeente Bergeijk die vrijwillig zwerfafval opruimen. Bijvoorbeeld wanneer ze een rondje (hard-)lopen, de hond uitlaten of bewust de natuur ingaan om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Bergeijk zijn al ruim 35 vrijwilligers actief!

Hoe kom ik aan opruimspullen?

Als je aangemeld bent als ZAPper krijg je van de gemeente de volgende materialen in bruikleen:

  • 1 x afvalgrijper
  • 1 x paar handschoenen
  • 1 x veiligheidshesje
  • 1x speciale afvalzakken

Kijk hier voor de informatie vanuit de gemeente en meld je aan.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws