Nieuws

 • Word ook ZAPper

  We maakten eerder al melding van de app Helemaal Groen, en willen graag ook nog even jullie aandacht vestigen op het zwerfafvalproject vanuit de gemeente Bergeijk voor ZwerfAfvalPakkers, ofwel ZAPpers.

  ZwerfAfvalPakkers

  ‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAP-vrijwilligers zijn inwoners van de gemeente Bergeijk die vrijwillig zwerfafval opruimen. Bijvoorbeeld wanneer ze een rondje (hard-)lopen, de hond uitlaten of bewust de natuur ingaan om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Bergeijk zijn al ruim 35 vrijwilligers actief!

  Hoe kom ik aan opruimspullen?

  Als je aangemeld bent als ZAPper krijg je van de gemeente de volgende materialen in bruikleen:

  • 1 x afvalgrijper
  • 1 x paar handschoenen
  • 1 x veiligheidshesje
  • 1x speciale afvalzakken

  Kijk hier voor de informatie vanuit de gemeente en meld je aan.

 • Wit kastje? Boekenhuisje!

  Op initiatief van de dorpsraad is een boekenhuisje (minibieb) geplaatst aan het Mgr. Biermansplein. In het dorp zullen hopelijk nog meer boekenhuisjes verschijnen, beheerd door de buurtverenigingen.
  Hoe het werkt? Breng enkele van je overbodige boeken naar het huisje en kijk vooral ook of er al een mooi exemplaar voor je tussen staat om mee te nemen. Veel leesplezier!

  Wij danken de makers, Piet Adriaans en Toon Compen, heel hartelijk voor dit fraaie eerste exemplaar.

  Lees hier het artikel in het Eindhovens Dagblad

  Ingebruikname boekenhuisje, Vince Lankvelt leverde de eerste boeken.
 • WijWesterhoven Bergeijkenaar van het jaar

  WIJ Westerhoven, van harte gefeliciteerd met de verkiezing Bergeijkenaar van het jaar namens de Dorpsraad Westerhoven.

  Wij kijken vooruit en willen staan voor een jarenlange samenwerking met jullie. 

  Ad Bone Voorzitter

 • HelemaalGroen.nl

  Maak Westerhoven ook Groen!

  Jaap de Boer uit Geesteren is de initiatiefnemer van de site HelemaalGroen.nl en ontwikkelde de app Helemaal Groen, waarmee wordt vastgelegd welke route iemand die op zijn wandeling zwerfvuil verzamelt, heeft gelopen. Een route die is gelopen, zorgt voor een groen lijntje op de kaart. Als er op een route minstens eens per maand zwerfafval wordt opgehaald, blijft die route groen. Zo kan een plaats ‘Helemaal Groen’ worden. De Boer is zijn actie Helemaal Groen begonnen in Geesteren, maar streeft ernaar om heel Nederland Helemaal Groen te maken.

  Een gedragsverandering is het uiteindelijke doel, maar voorlopig is er nog genoeg werk voor al die mensen die zich in willen zetten voor hun eigen schone omgeving. Helemaal Groen is een leuk instrument om daarbij te gebruiken. Het registreert waar iemand zelf afval heeft ingezameld. Ook is te zien op de kaart waar al die anderen hun best gedaan hebben. Ieders afgelegde kilometers worden bijgehouden.

  De App+ updates zijn gratis te downloaden op de site www.helemaalgroen.nl

 • Corona

  Voor de laatste informatie over evenementen die wel of niet doorgaan in Westerhoven verwijzen wij u graag naar de site van Westerhoven-events.

  De corona-informatie van de gemeente Bergeijk vindt u hier.

  De informatie van de Rijksoverheid op het Coronadashboard.